Xross Hard Enduro Reli je jedini moto događaj u Srbiji koji se vozi kao deo svetskog šampionata. Ovaj srpski četvorodnevni enduro triler biće održan od 19. do 22. juna 2024. godine na planinama Zlatibor, Tara i Mokra Gora.

Poslednje objave

MTB legenda Brendan Fairclough voziće Expert klasu na Xrossu!

Jedan od legendarnih MTB vozača, Britanac Brendan Fairclough, takmičiće se u Expert klasi na predstojećem Xross Hard Enduro reliju.

Xross Team saradnja sa Plews Tyres

Xross se udružio sa Plews Tyres, jednim od vodećih proizvođača guma u industriji off-road motora. 

Trebaju nam specijalisti za prvu pomoć na motoru!

Tražimo specijaliste hitne pomoći koji umeju da voze hard enduro motore da nam pomognu tokom Xross Hard Enduro relija od 20. do 22. Juna.

MTB legenda Brendan Fairclough voziće Expert klasu na Xrossu!
Xross Team saradnja sa Plews Tyres
Trebaju nam specijalisti za prvu pomoć na motoru!

Foto i Video galerija

Video galerija

Video

Foto galerija

Pratite nas

Facebook feed

Instagram feed

O Xross-u

Xross Tim je grupa ljudi koja se uvek trudila da pomeri granice. Dugo godina bili smo članovi Gorske službe spasavanja, a takođe se aktivno bavimo mauntinbajkingom, hajkingom, skijanjem, speleologijom, kampovanjem, motokrosom i hard endurom koji smo i doveli u Srbiju. Vozeći na trkama po Evropi motivisali smo se da napravimo svoj pojekat - Xross Challenge - prvu, i u to vreme jedinu hard enduro trku u Srbiji.

Prvi Xross Challenge organizovan je 2014. Godine na Kopaoniku, najvećem planinskom masivu u Srbiji. U 2015. Godini preselili smo se na Taru čija je divlja lepota postala novi dom naše trke i bila to sve do 2019. Godine. Xross je iz godine u godinu bivao veći i bolji. Ne samo u pogledu broja vozača i broja zamelja iz kojih ti vozači dolaze, nego i kada je reč o samoj težini takmičenja i izazovnosti trasa po kojima takmičari voze. Nije bilo potrebno dugo vremena pre nego što smo se izdvojili kao jedna od najtežih trka na Balkanu.

Xross
Xross

Želite da postanete VOLONTER ?

Možete popuniti formular na stranici REGISTRACIJA VOLONTERA

Top